David Marín guanya el X Premi Crims de Tinta amb 'Purgatori'

02 abr. 2019

Us esperem el proper dijous 6 de juny a la presentació de Purgatori a Barcelona i brindarem en acabar per celebrar la desena edició del Premi Crims de Tinta.

inv_alibriok

David Marín ha estat el guanyador de la desena edició del Premi Crims de Tinta, que convoca l'editorial RBA, amb l'obra Purgatori, una història ambientada entre la Vall Fosca, Balaguer i Lleida que arribarà a les llibreries el proper 11 d'abril.

El jurat, reunit el 14 de febrer de 2019 i constituït per Cristina Manresa, comissària del cos de Mossos d'Esquadra; Carlos Zanón, escriptor i comissari de BCNegra; Miguel Ángel Díaz, propietari de la llibreria SomNegra, Empar Fernández, professora i escriptora, i el periodista i director de la col·lecció Serie Negra d'RBA, Antonio Lozano, ha decidit atorgar per unanimitat el premi a la novel·la de David Marín per la seva capacitat de desenvolupar una investigació policial que desperta l'interès del lector des de l'inici i manté el suspens i el ritme fins al final, sense oblidar posar el focus en temes de calat humà com la llibertat personal o els conflictes sentimentals.


El jurat ha destacat la factura clàssica de Purgatori, una història molt ben construïda amb una atractiva ambientació rural. A més, també ha tingut en compte l'encert de l'autor a l'hora de reflectir la parla local i un retrat fidel del dia a dia, tant laboral com personal, del cos dels Mossos d'Esquadra.

David Marin

David Marín

És periodista i treballa al setmanari La República. Des de l'any 2008 viu a la No­guera, des d'on ha publicat les novel·les Mala lluna i Ciutat fantasma. També ha escrit amb Marta Alòs el llibre de relats eròtics Amb X de sexe, amb Pau Juvillà la novel·la Primàries de sang, i ha participat en els reculls de relats Assassins de Po­nent, Contes de terror i Barcelona, viatge a la perifèria criminal. És professor asso­ciat de redacció periodística a la Univer­sitat de Lleida i ha col·laborat a l'Escola d'Escriptura de Lleida.

Purgatori

El pare Moragues, director d'una escola religiosa de Balaguer, apareix assassinat en una rotonda als afores de Lleida. Al mateix temps, l'arribada a un petit poble de la Vall Fosca d'una descendent de la Vella Rugalla, una bruixa condemnada cinc ve­gades a la forca durant el segle XVI, coincideix amb l'aparició d'animals morts, nens que emmalalteixen misteriosament i altres fenòmens estranys. El ser­gent Salvador Rull, l'agent Núria Riu i el caporal Coscubiela hauran de fer front a dos casos que posaran a prova les seves conviccions mentre es qüestionen també les seves vides.

  • Compartir: